Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Παράταση συμβάσεων έκτακτου προσωπικού για τον κορονοϊό στους ΟΤΑ ζητά ο Πατούλης

Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής / Πηγή: Eurokinissi
Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής / Πηγή: Eurokinissi

Να παραταθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων που προσλήφθηκαν στις Περιφέρειες και στους δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που προκάλεσε η πανδημία, ζητά με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. 

Στην επιστολή, ο κ. Πατούλης χαρακτηρίζει ιδιαιτέρως σημαντική την συνεισφορά των συμβασιούχων στη «διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΟΤΑ», σημειώνοντας ότι συνέβαλαν συγκεκριμένα: 

  • Στη διενέργεια χιλιάδων ελέγχων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε παραγωγούς και εμπόρους λαϊκών αγορών, σε αγορανομικούς και τεχνικούς ελέγχους, σε τιμοληψίες και σε ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά της διάδοσης του COVID-19.
  • Σε δράσεις περιορισμού της πανδημίας (διενέργεια μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων, διανομή υγειονομικού υλικού, συγκρότηση υπηρεσίας Ψυχολογικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής και Καθοδήγησης γονέων και παιδιών στην Ανοιχτή Γραμμή Βοήθειας 1110).
  • Στη λειτουργία διπλάσιων της αρχικής εξαγγελίας, λαϊκών αγορών
  • Στη διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού συμβάσεων για την προμήθεια ειδών προστασίας και την παροχή υπηρεσιών περιορισμού της νόσου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης, για τους παραπάνω λόγους και με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη μόνιμου προσωπικού, ζητά «την παράταση των συμβάσεων του συγκεκριμένου προσωπικού, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών και προκλήσεων».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα