Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Skills on Demand: Επανένταξη στην αγορά εργασίας 1.000 ανέργων σε επιχειρήσεις με έδρα τον Δ.Αθηναίων

Η οδός Ερμού στην Αθήνα, το πρώτο Σαββατοκύριακο που επαναλειτούργησε το λιανεμπόριο / Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας (17 Οκτωβρίου), ο Διαχειριστής Επιχορήγησης του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» των EEA Grants, ΣΟΛ Crowe και HumanRights360, ανακοινώνει την έναρξη του έργου “Skills on Demand”, με Φορέα Υλοποίησης την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων Ε.Α.Τ.Α.

Κύριοι στόχοι του έργου είναι η επανένταξη, στην αγορά εργασίας, των ανέργων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η καταγραφή και κάλυψη των αναγκών που εμφανίζει η αγορά εργασίας σε τοπικό επίπεδο και η συνολική ενίσχυση της δυναμικής του Δήμου Αθηναίων ως προς την ενδυνάμωση και την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω της απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, για 500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο, πρόκειται αρχικά να καταγραφούν οι ανάγκες τους σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας και τις δεξιότητες του προσωπικού και να υποστηριχθούν στη συνέχεια με υπηρεσίες συμβουλευτικής για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Οι συνολικά 1.000 ωφελούμενοι του έργου θα συμμετέχουν -μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας- σε εκπαιδευτικά προγράμματα και θα λάβουν υπηρεσίες εξατομικευμένης επαγγελματικής συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

«Το Skills on Demand (SoD) είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που σχεδίασε η Ε.Α.Τ.Α. για το Δήμο Αθηναίων και είμαστε ευτυχείς για την έγκριση της χρηματοδότησής του από τα EEA Grants. Στόχος μας μέσω του SoD είναι να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό που αρχικά θα εντοπίσει τις δεξιότητες που λείπουν από τις αθηναϊκές επιχειρήσεις και εν συνεχεία θα εκπαιδεύσει και θα διασυνδέσει μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας με την αγορά εργασίας», τονίζει ο Βαγγέλης Βλάχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Α.Τ.Α. του Δήμου Αθηναίων.

Από την πλευρά του, ο Χαρίλαος Φαλτσέτας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΟΛ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ., χαιρετίζει την έναρξη του έργου: «Ως εκπρόσωπος του Διαχειριστή Επιχορήγησης, εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μας στην πρωτοπόρο προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας και τη θεμελίωση των βάσεων για ένα μέλλον με περισσότερες ευκαιρίες και ισότητα και θεωρώ ευλογία την ευκαιρία που μας δίνεται να αποτελέσουμε και εμείς μέρος της.»

Το πρόγραμμα

Το έργο “Skills on Demand”, σε ελληνική απόδοση «Κοινωνική Ένταξη, Νεανική Απασχόληση και Μείωση της Φτώχειας – Εξατομικευμένες Δεξιότητες», υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», έχει διάρκεια 25 μήνες και λαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 2,468,000 εκατ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants).

Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο 2014 – 2021 και φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική ανάπτυξη και μείωση της φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ