Νέα
  • ΓΔ: 804.19 +1.40%
  • Τζίρος: 35,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Νέα Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της αγοράς εργασίας

Ηλεκτρονικό Εμπόριο / Πηγή: kaboompics.com
Πηγή: kaboompics.com

Το Epsilon College διοργανώνει σήμερα εκδήλωση-συζήτηση για το πρωτοποριακό εργαλείο της ψηφιακής κάρτας εργασίας, το οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ των δράσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ιδιωτικού τομέα.

Σκοπός της εκδήλωσης  είναι να παρουσιαστεί το σχέδιο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, τα οφέλη που θα προσφέρει στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, τις αλλαγές που θα φέρει στον ιδιωτικό τομέα και πως θα γίνει η σταδιακή εφαρμογή της.

Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00, οι ομιλητές θα καλύψουν σημαντικά θέματα όπως :

  • Γιατί αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου των εργαζομένων και την αμοιβή τυχόν υπερωριών σύμφωνα με τη νομοθεσία
  • Πως βοηθά στον έλεγχο της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.
  • Πως η ψηφιακή κάρτα συντελεί στην αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού
  • Γιατί  Η ψηφιακή κάρτα εργασίας καθιστά, επιπλέον, τους ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας διαφανείς και αντικειμενικούς και αποτελεί το «κλειδί» για την δίκαιη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων όπως το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η εξίσωση των υπερωριών σε βιομηχανία και υπηρεσίες.
  • Τις ευρύτερες θετικές επιπτώσεις της ψηφιακής κάρτας, στην αγορά εργασίας και την ελληνική οικονομία

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Oμιλητές

Δρ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς

Γενικός Διευθυντής Εργασιακών, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ο Δρ. Αγραπιδάς είναι Γενικός Διευθυντής Εργασιακών, Υγείας, Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Ειδικός στα θέματα των Εργασιακών Σχέσεων της Αγοράς Εργασίας και της Νομισματικής πολιτικής με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.). Έχει συγγράψει τρία επιστημονικά βιβλία για την Αγορά Εργασίας και τις Εργασιακές Σχέσεις και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τις εργασιακές σχέσεις και την αγορά εργασίας. Είναι επικεφαλής της πρωτοβουλίας REBRAIN GREECE, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην αγορά εργασίας.

Βασίλης Πρασσάς ,

Εξειδικευμένος σύμβουλος εργασιακών θεμάτων & Εμπορικός Διευθυντής της Epsilon Net

O κ. Πρασσάς είναι  Οικονομολόγος & Σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων και  Γενικός Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Epsilon Net. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Epsilon Net, στέλεχος της Επιστημονικής Ομάδας της Epsilon Net και υπεύθυνος της συντακτικής ομάδας του ενθέτου «Epsilon Payroll» του μηνιαίου περιοδικού Epsilon7.

Συντάκτης του βιβλίου «Νομοθεσία & Μισθοδοσία, από τη Θεωρία στην Πράξη» (10.000 αντίτυπα), του Πρακτικού Οδηγού «Ένας εργατολόγος στις υπηρεσίες σας» και του Ηλεκτρονικού Περιοδικού «HR Pylon» τα οποία απαριθμούν περισσότερους από 2500 αναγνώστες και εισηγητής εξειδικευμένων σεμιναρίων Μισθοδοσίας & HR στην Epsilon Tranining και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο σεμινάριο «Πρακτικό Γραφείο Μισθοδοσίας».

Συντονιστής 

Γιάννης Φώσκολος, Διευθυντής του imerisia.gr.

Σε ποιούς απευθύνεται

Η εκδήλωση αφορά: Όλα τα στελέχη Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την αγορά εργασίας, (φοροτεχνικούς λογιστές, δικηγόρους, εργατολόγους κλπ), ιδιοκτήτες Μικρών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, και όλους όσους ασκούν οποιασδήποτε μορφής διοικητικό έργο στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα