Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εργάνη: Από 28/1 οι αιτήσεις για την αποζημίωση αποδοχών αδείας εργαζομένων σε ξενοδοχεία

Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη / Πηγή: Pixabay
Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη / Πηγή: Pixabay

Την περίοδο υποβολής των αιτήσεων για την ειδική αποζημίωση αποδοχών αδείας εργαζομένων που ήταν σε αναστολή εγασίας το 2020 σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας.

Από τις 28 Ιανουαρίου έως και τις 10 Φεβρουαρίου 2021, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και εργοδότες θα μπορούν να υποβάλουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» το έντυπο, «Υπεύθυνη δήλωση επιχειρήσεων-εργοδοτών που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, δωδεκάμηνης συνεχούς λειτουργίας για τη λήψη ειδικής αποζημίωσης  αποδοχών άδειας εργαζομένων, των οποίων η σύμβαση είχε τεθεί σε αναστολή εντός του 2020.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου που θα κάνουν χρήση της σχετικής διάταξης (άρθρο 69/ ν.4756/2020) ώστε να μεταφέρουν μέρος ή το σύνολο της ετήσιας κανονικής άδειας έτους 2020 των εργαζομένων τους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας είχαν τεθεί σε αναστολή σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο από το Μάρτιο έως και τον Δεκέμβριο του 2020, οφείλουν να αναγράφουν στο πεδίο των παρατηρήσεων του εντύπου Ε11 «Γνωστοποίηση Στοιχείων Ετήσιας Κανονικής Άδειας», το εξής:

«Μεταφορά Χ ημερών ετήσιας κανονικής άδειας έτους 2020 έως 30/06/2021,  βάσει της διάταξης του άρθρου 69 του Ν. 4756/2020», (όπου Χ = ο αριθμός ημερών αδείας που θα μεταφερθεί).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ