Νέα
  • ΓΔ: 1167.25 -0.10%
  • Τζίρος: 25,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωβουλή: Προστασία της ψυχικής υγείας των τηλεργαζομένων

Μέτρα για την προστασία της ψυχικής υγείας των τηλεργαζομένων ζητούν οι ευρωβουλευτές με ψήφισμα που αναγνωρίζει την ευελιξία και τα άλλα πλεονεκτήματα της εργασίας από το σπίτι, ενώ παράλληλα προειδοποιεί για αυξημένους κινδύνους υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας του μεγάλου χρόνου παραμονής online και του κινδύνου έκθεσής τους σε «τεχνο-στρες».

Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν επίσης τις απειλές στην ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα εξαιτίας της χρήσης εφαρμογών καταγραφής και παρακολούθησης και καλούν τα κράτη-μέλη σε ανάληψη πρωτοβουλιών μέσω της Στρατηγικής για την Ψυχική Υγεία και μέσω εθνικών σχεδίων.

«Η ψυχική υγεία των πολιτών θα πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα της εργασίας μας και πρέπει να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση των θεμάτων που άπτονται της ψυχικής υγείας», υποστήριξε η εισηγήτρια Maria Walsh (ΕΛΚ, Ιρλανδία) για να προσθέσει ότι είναι αναγκαίο να επικαιροποιηθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον τομέα της ψηφιακής
εργασίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα