Νέα
  • ΓΔ: 1407.74 -0.30%
  • Τζίρος: 88,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Facebook: Ξεκίνησε ο τρίτος γύρος απολύσεων

Πηγή: AP

Η Meta Platforms Inc άρχισε σήμερα τον τρίτο γύρο απολύσεων, στο πλαίσιο του σχεδίου που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο για την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας.

Η Meta τον Μάρτιο έγινε η πρώτη εταιρεία των Big Tech που ανακοίνωσε έναν δεύτερο γύρο μαζικών απολύσεων, ενώ το φθινόπωρο είχε δείξει την πόρτα σε περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους. Οι περικοπές μείωσαν τον αριθμό των εργαζομένων στην εταιρεία στο επίπεδο που βρισκόταν περίπου στα μέσα του 2021, όταν είχε διπλασιαστεί το εργατικό δυναμικό σε σχέση με το 2020.

Ορισμένοι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν μέσα από πλατφόρμες όπως το LinkedIn ότι απολύθηκαν σε έναν γύρο που αναμένεται να πλήξει τις ομάδες πωλήσεων διαφημίσεων, μάρκετινγκ και συνεργασιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε τον Μάρτιο ότι το μεγαλύτερο μέρος των απολύσεων στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις σε διάστημα αρκετών μηνών και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο. Μικρότεροι γύροι απολύσεων θα μπορούσαν να συνεχιστούν και μετά τον Μάιο, είπε.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ