Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πώς η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει τους ψηφιακούς νομάδες

Ψηφιακοί Νομάδες
Πηγή: Pixabay

Πόλος έλξης για τους ψηφιακούς νομάδες μπορεί να καταστεί η Ελλάδα ειδικά μετά το τέλος της πανδημίας, όπως επισημάνθηκε στην ψηφιακή εκδήλωση «Greece: Competing for Global Talent» που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο συνιδρυτής και CEO της Nomadx, David Williams, μιλώντας στην εκδήλωση επεσήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί  προορισμός για ψηφιακούς νομάδες, εξασφαλίζοντας γρήγορο internet και προσιτά ενοίκια με μεσοπρόθεσμη διαμονή, κίνητρα από την πολιτεία ώστε να διευκολυνθεί κάποιος επαγγελματίας να εργαστεί από απόσταση και μία ισχυρή κοινότητα επαγγελματιών τεχνολογίας.

Ο ίδιος προέβλεψε στην μετά-κορονοϊό εποχή θα υπάρξει ίσως η μεγαλύτερη μετακίνηση εργαζομένων που έχει γίνει ποτέ, καθώς ολοένα και περισσότερος κόσμος θα επιλέγει και θα έχει τη δυνατότητα να μετακινείται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου για να εργαστεί.

Πρόσφατη έρευνα του Bloomberg η τηλεργασία αναμένεται να παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2021, όσο δεν έχει διανεμηθεί ακόμη στην υφήλιο ένα αποτελεσματικό εμβόλιο και δεν έχει εξευρεθεί κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Χαρακτηριστικά μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Microsoft έχουν εισαγάγει ένα υβριδικό μοντέλο, όπου οι εργαζόμενοι είτε εργάζονται από το σπίτι, είτε από το γραφείο που διατηρούν στην επιχείρηση.

Ερευνα της Gallup, αναφέρει ότι 1 στους 3 εργαζομένους θα προτιμούσε την εξ αποστάσεως εργασία ακόμα και αν χρειαζόταν να αλλάξει αντικείμενο.

Από τη μεριά του ο Goncalo Hall, Co-Founder της Remote Work Movement Podcast σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν βασικά πράγματα όπως καλή σύνδεση στο internet και μία συγκροτημένη κοινότητα για κάποιον που επιλέγει να μετακινείται σε άλλες περιοχές ενώ εργάζεται.

Σε αυτό το πλαίσιο τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να χτιστεί μία κοινότητα ψηφιακών νομάδων και αυτό γιατί το δημόσιο μπορεί να υποστηρίξει με υποδομές τη διαδικασία αυτή και ο ιδιωτικός τομές μπορεί να παρέχει όλη τη γνώση για να γίνει αυτό. Αν, μάλιστα, η Ελλάδα ξεκινήσει τώρα να επενδύει σε όσα πρέπει να γίνουν για να προσελκύσει αυτού του είδους τους εργαζόμενους μπορεί να αποτελέσει ένα αξιόλογο hub για τους ψηφιακούς νομάδες, συμπλήρωσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ