Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Αύξηση 24% στις απολύσεις τον Νοέμβριο - «Χλιαρή» άνοδος στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η αγορά εργασίας συνεχίζει να επιβραδύνεται σταδιακά εν μέσω ύφεσης της ζήτησης.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 1.000 σε 220.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη (7 Δεκεμβρίου). 

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 222.000 αιτήσεις την τελευταία εβδομάδα.

Ασταθής η αγορά

Τα στοιχεία για τους ισχυρισμούς είναι ασταθή αυτήν την περίοδο του έτους λόγω των εορτών, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να λάβουμε ένα σαφές μήνυμα για την αγορά εργασίας.

Ωστόσο, η αγορά εργασίας επιβραδύνεται, με την κυβέρνηση να αναφέρει αυτή την εβδομάδα ότι υπήρξαν 1,34 θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο τον Οκτώβριο, το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2021. Η ζήτηση για εργασία μειώνεται παράλληλα με την οικονομία, περιορισμένη από τα υψηλότερα επιτόκια.

Νέες περικοπές θέσεων εργασίας

Μια ξεχωριστή έκθεση της παγκόσμιας εταιρείας Challenger, Gray & Christmas την Πέμπτη έδειξε ότι οι εργοδότες με έδρα τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν 45.510 περικοπές θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο, αυξημένες κατά 24% από τον Οκτώβριο. Ωστόσο, οι προγραμματισμένες απολύσεις μειώθηκαν κατά 41% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Η χαλάρωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας μαζί με την υποχώρηση του πληθωρισμού οδήγησαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές στο συμπέρασμα ότι η Fed των ΗΠΑ πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια στον τρέχοντα κύκλο. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές αναμένουν μείωση επιτοκίων ήδη από το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ