Νέα
  • ΓΔ: 1420.06 -0.28%
  • Τζίρος: 145,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

Eurostat: Το προφίλ των ανέργων σε Ελλάδα και Ευρωζώνη - Οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών

Το κτίριο τηε Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP
Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP

Στο 6,5% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, όσο ήταν και τον Φεβρουάριο, ενώ τον Μάρτιο του 2023 ήταν ελαφρά υψηλότερο (6,6%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. 

Στην Ελλάδα, η ανεργία μειώθηκε στο 10,2% από 10,8% τον Φεβρουάριο και 11,4% πέρυσι τον Μάρτιο, αλλά ήταν το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη μετά από της Ισπανίας (11,7%), με όλες τις άλλες χώρες να έχουν μονοψήφια ποσοστά.

Διπλάσια η ανεργία των γυναικών

Η εικόνα αυτή προκύπτει κυρίως επειδή η ανεργία μεταξύ των γυναικών στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με των ανδρών, των οποίων το σχετικό ποσοστό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το συνολικό και κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο ανερχόταν στο 7,2% έναντι 6% στην Ευρωζώνη και ήταν χαμηλότερο από αρκετές χώρες της Ευρωζώνης - την Ισπανία που είχε το υψηλότερο (10,5%), τη Φινλανδία (8,7%), τη Λιθουανία (8,3%), την Εσθονία (7,9%) και τη Λετονία (7,6%). 

Στις γυναίκες, το ποσοστό στην Ελλάδα ήταν 13,8% τον Μάρτιο και είχε μειωθεί λιγότερο από των ανδρών (ήταν 13,9% τον Φεβρουάριο και 14,6% τον Μάρτιο του 2023), ενώ ήταν το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, πάνω και από την Ισπανία όπου διαμορφώθηκε στο 13,1%.  

Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ήταν 7%, δηλαδή δεν είχε σημαντική διαφορά σε σχέση με των ανδρών, και μάλιστα είχε αυξηθεί ελαφρά από πέρυσι τον Μάρτιο που ήταν στο 6,9%. 

eurostat, ανεργία ​

Στο 21,1% η ανεργία των νέων έως 25 ετών

Στους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών, η ανεργία μειώθηκε στην Ελλάδα κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα χρόνο - στο 21,1% από 24,8 τον Μάρτιο του 2023 - αλλά ήταν η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρωζώνη, όπου κατά μέσο όρο ανερχόταν στο 14,1%.  

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ