Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΠΑ: «Κόλλησαν» οι πληρωμές του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες λόγω πλατφόρμας

βρέφος

Aπλήρωτες παραμένουν οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες που δικαιούνται για πρώτη φορά την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, ύψους 830 ευρώ εξαιτίας του προβλήματος στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Δηλαδή ενώ οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται κανονικά,  δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία πληρωμής τους με αποτέλεσμα η ΔΥΠΑ να δέχεται « βροχή» διαμαρτυριών.

Και οι γονικές άδειες

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ το πρόβλημα αφορά και τις γονικές άδειες.

Η διοίκηση της ΔΥΠΑ έχει εντοπίσει το πρόβλημα, το οποίο επικεντρώνεται στις ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών και ειδικά στον υπολογισμό τους. Ήδη έχει ενημερωθεί η ανάδοχος εταιρία και εκφράζεται η εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς.

παιδιά
Πηγή: Unsplash

►Διαβάστε επίσης: Επίδομα μητρότητας: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις μη μισθωτές - 830 ευρώ για εννέα μήνες

Η Ομοσπονδία εργαζομένων κάνει λόγο για «έλλειψη ολοκληρωμένης υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων» και τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό «γίνονται σάκος του μποξ, χωρίς να έχουν καμιά ευθύνη».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ