Νέα
  • ΓΔ: 1480.23 -0.15%
  • Τζίρος: 74,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

Eurostat: Αύξηση κατά 0,9 μονάδες του ποσοστού απασχόλησης στην Ελλάδα το α' τρίμηνο

Το κτίριο τηε Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP
Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP

Το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα, για τα άτομα ηλικίας 20-64 ετών,  αυξήθηκε κατά 0,9% στο α΄ τρίμηνο του 2024 στο 68,8% από 67,9% στο δ’ τρίμηνο του 2023, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση αυξήθηκε κατά 0,2% στο 75,7%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.Η αύξηση στην Ελλάδα ήταν, μαζί με της Βουλγαρίας, η τρίτη μεγαλύτερη στην ΕΕ, μετά από την Κροατία (1,8 ποσοστιαίες μονάδες) και τη Σλοβενία (1,3 π.μ.).

Το ποσοστό απασχόλησης μειώθηκε σε 10 χώρες της ΕΕ, με τη μεγαλύτερη υποχώρηση να σημειώνεται στην Κύπρο, την Εσθονία και τη Λιθουανία (0,5 π.μ. και στις τρεις χώρες).

Eurostat, ποσοστό απασχόλησης

Ωστόσο, το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα είναι το δεύτερο χαμηλότερο μετά από αυτό της Ιταλίας. 

Η υστέρηση οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών (μόνο 59,3%), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες ήταν 78,4% στο α΄ τρίμηνο φέτος. 

Eurostat, απασχόληση και ανεργία

Το κενό στην αγορά εργασίας, που περιλαμβάνει όσους δεν έχουν καλύψει τις ανάγκες τους για εργασία, ένα σύνολο μεγαλύτερο από αυτό των ανέργων – ανήλθε στο 11,2% του εργατικού δυναμικού ηλικίας 20-64 ετών, το ίδιο με το δ΄ τρίμηνο του 2023.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ