Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

Μισθωτοί με μπλοκάκι – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Εργασία / Πηγή: Pixabay
Εργασία / Πηγή: Pixabay

Αναλυτικές πληροφορίες για όσα αλλάζουν από φέτος αναφορικά με τις ε/taxonomy/term/1220 για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι, παρουσίασε η εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open TV, με τη Φαίη Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Γιάννη Σαλή, η εκκαθάριση του 2020 αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, «είναι οι περιπτώσεις που έχουν παράλληλη ασφάλιση. Και ως μισθωτός και ως μη μισθωτός».

Η εκκαθάριση για το 2020 θα γίνει έως 31 Μαρτίου, με δύο κριτήρια: Την ασφαλιστική κατηγορία και τις αποδοχές που έχουν από τον μισθό τους. Τα χρεωστικά που θα προκύψουν θα πληρωθούν έως έξι δόσεις, από 29 Απριλίου.

Οσοι έχουν πληρώσει παραπάνω ασφαλιστικές εισφορές στην μισθωτή εργασία, τα ποσά αυτά δεν επιστρέφονται και προσμετρώνται σαν συνταξιοδοτική παροχή.

Για το 2021, η εκκαθάριση για τους τρεις πρώτους μήνες, Ιανουάριο-Μάρτιο, θα γίνει μέχρι 30 Απριλίου. Η πληρωμή για τα χρεωστικά θα γίνει από 31/5 με διπλή  δόση, ενώ τα πιστωτικά συμψηφίζονται με τις επόμενες εισφορές.

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται να ισχύσει στο απόσπασμα από την εκπομπή:

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ