Νέα
  • ΓΔ: 1013.17 -0.69%
  • Τζίρος: 54,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επεκτείνεται η πλατφόρμα Rebrain Greece

Πηγή: Pixabay

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Rebrain Greece αποκτά online μηχανισμό διασύνδεσης επιστημόνων-εργαζομένων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η διεπιστημονική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας και την ανάσχεση του Brain Drain διευρύνει το πεδίο της.

Ειδικότερα,  η λειτουργική επέκταση του Rebrain Greece αφορά σε εφαρμογή υποσυστήματος διάγνωσης αναγκών, προσφοράς εργασίας και δημοσιοποίησης ευκαιριών συνεργασίας με βασικό στόχο τη δυνατότητα δομημένης ενημέρωσης για ανάγκες συγκεκριμένων προσόντων, κάλυψης αναγκών και αναζήτησης υπηρεσιών σε ορισμένους κλάδους οικονομικών δραστηριοτήτων σε σχέση με προχωρημένες ψηφιακές δεξιότητες.

Πρόκειται για τους ακόλουθους θεματικούς τομείς: Αγροτικά επαγγέλματα, τουρισμός, εστίαση, αγροδιατροφή, τέχνη & πολιτισμός, εκπαίδευση, υποστήριξη ευπαθών ομάδων. Αναφορικά με τις περιοχές τεχνολογικών δεξιοτήτων, που θα αφορά η νέα μορφή της πλατφόρμας περιλαμβάνονται: Τεχνητή νοημοσύνη, IOT, Open data - Big data, Blockchain - Distributed ledger technologies, AR/VR, 3D printing, Lean management, Open innovation. Open source experts.

Το νέο υποσύστημα θα έχει τη δυνατότητα εγγραφής επιχειρήσεων και Ελλήνων επιστημόνων. Οι επιχειρήσεις θα εγγράφονται στην πλατφόρμα με πεδία όπως: ΑΦΜ, στοιχεία επικοινωνίας επιχείρησης, στοιχεία υπεύθυνου επιχείρησης και θα καταγράφουν τις δεξιότητες, που χρειάζονται (όχι τα επαγγέλματα αυτούσια). Οι δεξιότητες θα σχετίζονται με λεξικά - κατηγορίες π.χ Εsco και από επιλογή drop down

Μέσω της εφαρμογής θα δίνεται η δυνατότητα υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στην πλατφόρμα - φυσικού και νομικού προσώπου και υποβολής προσφοράς εργασίας. Παράλληλα, θα είναι δυνατή η άντληση στοιχείων από διεπαφές διαλειτουργικότητας με πρόβλεψη για διαλειτουργικότητα με μητρώα των υπουργείων, που θα καθοριστούν κατά την φάση υλοποίησης. Η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα συνεχούς εμπλουτισμού με κατηγορίες επαγγελμάτων και αναγκών και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του προσεχούς τριμήνου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ