Νέα
  • ΓΔ: 866.61 -0.14%
  • Τζίρος: 25,83 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επίδομα 400: Eρχονται πληρωμές - Ποιοι οι δικαιούχοι

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, που νωρίτερα αναφέρθηκε και στον κατώτατο μισθό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι το υπουργείο του, μαζί με το ΥΠΟΙΚ, «επεξεργαζόμαστε το κείμενο μιας νέας υπουργικής απόφασης που αφορά στους επιστήμονες. Δόθηκαν 17, 5 εκατ. από 40 εκατ. ευρώ που είχαν δεσμευτεί, άρα περίσσεψαν».

Στη συνέχεια είπε ότι σε αυτή τη φάση το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθεί να δει την κατανομή για το επίδομα των 400 ευρώ στους επιστήμονες. Ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε ότι για να προχωρήσει με ασφάλεια ο σχεδιασμός «πρέπει να είσαι γρήγορος, αλλά και πρέπει να ελέγχεις».

Σε εκείνο το σημείο έφερε ως παράδειγμα το επίδομα στήριξης για τους καλλιτέχνες, επισημαίνοντας ότι εκείνο το διάστημα, του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, αυξήθηκαν οι εγγραφές μουσικών και καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον δρόμο.

Ξεκινά η διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού

Την έναρξη της διαδικασίας για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ, σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Αυτό σημαίνει πως τελικά επέρχεται ανατροπή στον σχεδιασμό για νέα 4η αναβολή και οι προσκλήσεις προς τους επιστημονικούς φορείς για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού των 650 ευρώ μεικτά θα σταλούν έως τα τέλη Μαρτίου. Ο κ. Χατζηδάκης θα πρέπει το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου να εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τον νέο κατώτατο μισθό.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας έλεγαν τα προηγούμενα 24ωρα πως η διαδικασία οδεύει προς 4η αναβολή, ώστε οι συζητήσεις να ξεκινήσουν μετά την οριστική αποσωλήνωση της οικονομίας από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, ακόμη και μετά το καλοκαίρι.

Τελικά η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ζυμώσεις και οι διαβουλεύσεις εντός κυβέρνησης πύκνωσαν για το μείζον θέμα τις τελευταίες ώρες και επικράτησε η άποψη να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία χωρίς νέα αναβολή, ώστε να δοθεί σήμα επιστροφής στην κανονικότητα για την οικονομία.

Ζυγίστηκε και εκτιμήθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ούτως ή άλλως στα μέσα Ιουλίου, οπότε και θα έχει προχωρήσει μέχρι τότε σε σημαντικό βαθμό η αποσωλήνωση της οικονομίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ