Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στ. Γιουρέλης (Υπερταμείο) στην «Η»: Οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης βασικό εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων

Με τη δημιουργία Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου ενεργοποιείται επίσημα το επενδυτικό κομμάτι του Υπερταμείου, ένας σημαντικός πυλώνας για τη λειτουργία του, τόνισε μιλώντας στην «Η» ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Στέφανος Γιουρέλης, στο περιθώριο του 1ου Growth fund Summit.      

«Μέσα στο επόμενο διάστημα μία νέα θυγατρική θα γεννηθεί, η οποία θα μπορεί να επενδύσει σε πράσινη ενέργεια, σε ανανεώσιμες πηγές, σε υποδομές κ.λπ. Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τη χώρα και για εμάς», υπογράμμισε ο κ. Γιουρέλης.

Ο αν. Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Στέφανος Γιουρέλης

Ερωτηθείς πόσο σημαντική είναι η πιστή τήρηση των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης σε αυτό το στοίχημα και αν το Υπερταμείο επενδύει σε αυτό, τόνισε: «Θεωρούμε ότι οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης είναι βασικό εργαλείο προσέλκυσης σοβαρών επενδύσεων. Πολλοί λένε ότι έχουμε μια εμμονή με αυτά τα θέματα. Εχουμε μια πραγματική εμμονή γιατί θεωρούμε ότι είναι το εργαλείο το οποίο θα κάνει τις εταιρείες μας ελκυστικές για επενδύσεις. Εστιάζουμε πάρα πολύ εκεί, ακολουθούμε καλές πρακτικές, τις οποίες επικοινωνούμε και τις χρησιμοποιούμε συνεχώς».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ TALKS

Περισσότερα