Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Δερδεμέζης στην «Η»: Το Υπερταμείο μετασχηματίζεται σε επενδυτή με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την οικονομία

Ο ρόλος του Υπερταμείου στη νέα εποχή είναι διττός εξηγεί, μιλώντας στην «Η» ο πρόεδρος του Υπερταμείου Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, στο περιθώριο του 1ου Growthfund Summit. Αφενός να διαχειριστεί και να μετασχηματίσει τις εταιρείες που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό του, αλλά κυρίως να παίξει πλέον τον ρόλο του «ενεργού επενδυτή, επενδύοντας σε τομείς όπου η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και μπορούν να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακή πλατφόρμα για το μέλλον».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η δημιουργία του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου είναι μια θετική εξέλιξη, καθώς «ο μέτοχος αποδίδει πλέον έναν διαφορετικό ρόλο, έναν διευρυμένο ρόλο στο Υπερταμείο, το οποίο καλείται να λειτουργήσει ως ένας ενεργός επενδυτής και να επενδύσει διαθέσιμα κεφάλαια σε τομείς ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία, που μπορούν να λειτουργήσουν με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα».

«Οι εταιρείες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου είναι ιδιαίτερα σημαντικές και αφορούν την καθημερινότητα του Ελληνα πολίτη. Ο μετασχημετισμός των εταιρειών αυτών ξεκίνησε με την ίδρυση του Υπερταμείου εδώ και επτά χρόνια, παραμένει ως βασική προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργική βελτίωση των εταιρειών αυτών. Το επόμενο διάστημα η έμφασή μας θα είναι στην αναδιοργάνωση και στη στρατηγική επανατοποθέτηση των ΕΛΤΑ, στη δημιουργία αξίας της ΕΤΑΔ και στον μετασχηματισμό του ΟΑΣΑ», υπογράμμισε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ TALKS

Περισσότερα