Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ.Οικονόμου: Δεν υπάρχει σκέψη για εφαρμογή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας

Πηγή: Eurokinissi

«Δεν υπάρχει σκέψη για εφαρμογή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται πως ο δακτύλιος θα τεθεί σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου, όπου θα μπαίνουν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2. 

Το ενδεχόμενο διοδίων στο κέντρο της Αθήνας, όπως ανέφερε και ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, θα μπορούσε να υπάρχει στο τραπέζι για το μέλλον κάποιο περιβαλλοντικό τέλος, καθώς αυτή είναι μία γενικότερη πολιτική κατεύθυνση στην Ευρώπη, στη λογική «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Πιθανόν να εφαρμοστούν και άλλα μέτρα για την κίνηση στο κέντρο, όπως εταιρικά πακέτα εισιτηρίων μειωμένου κόστους στο πρότυπο πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, επέκταση των γεωγραφικών ορίων του δακτυλίου, αλλά και πλατφόρμες για carpooling/ carsharing σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ