Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος Κόσμος: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ζαμπούνη - Νέα στοιχεία από τις «πρόβες» των εκτελεστών

Έρευνες σε σπίτια και σε τραπεζικούς λογαριασμούς πραγματοποιούν οι Αρχές που παρακολουθούν στενά την Greek Mafia, μετά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει έρευνες στο σπίτι του 44χρονου θύματος προκειμένου να βρουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για την εξιχνίαση της δολοφονίας του.

Ακολουθούν τη ροή του χρήματος

Παράλληλα, αναμένεται να ζητήσουν από την επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Βαγγέλη Ζαμπούνη. Ελέγχοντας τους λογαριασμούς, θέλουν να ξεκαθαρίσουν τη ροή του χρήματος, καθώς θεωρούν ότι κάπου εκεί βρίσκεται και το κίνητρο για τη δολοφονία του.

Οι Αρχές ασφαλείας αποκλείουν οι εκτελεστές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την εκτέλεση να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη δολοφονία για την Greek Mafia στη χώρα μας, ενώ έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες φεύγοντας από το σημείο που εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου.

Αυτό είναι κάτι που βοηθά ιδιαίτερα τις έρευνες, καθώς οι δολοφόνοι είχαν κάνει σίγουρα τη συγκεκριμένη διαδρομή και τις προηγούμενες ημέρες και υπάρχει η πιθανότητα να μην είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Στρατιωτική εκπαίδευση των εκτελεστών 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ένας από τους πληρωμένους δολοφόνους φαίνεται πως είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος στο να χρησιμοποιεί και τα δύο του χέρια του. Με το ένα κρατά και πυροβολεί με το καλάσνικοφ, το οποίο είναι στρατιωτικό τύπου όπλο και χρειάζεται εμπειρία η χρήση του, ενώ με το άλλο βγάλει και πιστόλι και ρίχνει και με αυτό.

Αυτή, πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, για εκπαίδευση που συναντάται σε δυνάμεις ασφαλείας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι εκπαιδεύονταν να ρίχνουν και με τα δύο χέρια.

Κοινά χαρακτηριστικά με την εκτέλεση του «Ράμπο» στον Κορυδαλλό

Αυτό δίνει μια κατεύθυνση στην αστυνομία για τις έρευνες, ενώ οι αστυνομικοί βλέπουν ακόμα και κοινά χαρακτηριστικά με την δολοφονία του «Ράμπο», που έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πρόκειται για τους ίδιους ενοικιαζόμενους εκτελεστές, οι οποίοι ξέρουν να χτυπάνε θωρακισμένα αυτοκίνητα.  

Ο «Ράμπο» ή «Ταξιτζής» όπως ήταν γνωστός είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού το 2007, ενώ είχε επίσης απασχολήσει το τμήμα Εκβιαστών για πολλές υποθέσεις. Δολοφονήθηκε από αγνώστους που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ, ενώ βρισκόταν στο όχημα με άλλο ένα άτομο ενώ στη συνέχεια το τζιπ των εκτελεστών βρέθηκε καμένο, όπως και στην περίπτωση του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Εκτέλεση σε 29 δευτερόλεπτα

Οι εκτελεστές χρειάστηκαν μόλις 29 δευτερόλεπτα για να εκτελέσουν τον 44χρονο μέσα στο αυτοκίνητο, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Από την στιγμή που βγήκαν από το αυτοκίνητο οι 2  κουκουλοφόροι έτρεξαν και μέσα σε 3 δευτερόλεπτα έφτασαν στο αυτοκίνητο του θύματος. Με τα καλάσνικοφ στα χέρια για 26 δευτερόλεπτα γαζώνουν το όχημα του. Οι κινήσεις τους είναι χρονομετρημένες και μαρτυρούν ότι οι εκτελεστές έχουν με αυτόν τον τρόπο δολοφονήσει και πάλι.

Έπειτα το κλεμμένο από το Μιλάνο όχημα που χρησιμοποίησαν βρέθηκε καμένο στην περιοχή του Σχιστού. Εκτιμάται πως οι δράστες εάν δεν έχουν διαφύγει ακόμα από τη χώρα, θα το κάνουν, με την ΕΛ.ΑΣ. να είναι σε συναγερμό.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ