Νέα
  • ΓΔ: 1426.2 +0.27%
  • Τζίρος: 82,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Οι τραπεζίτες επιστρέφουν στα γραφεία τους μετά τις εξαγγελίες Τζόνσον

Πηγή: AP News

Eκατοντάδες τραπεζικά στελέχη της JP Morgan και της Goldman Sachs επιστρέφουν δειλά δειλά στα γραφεία τους στο Λονδίνο μετά από τις χθεσινές εξαγγελίες του Μπόρις Τζόνσον για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, μεταξύ των οποίων και την άρση της προαιρετικής τηλεργασίας.

Περίπου 1.800 στελέχη, ήτοι το 15% των εργαζομένων στην JP Morgan στο Λονδίνο, την προηγούμενη εβδομάδα επέλεξαν τη δια ζώσης εργασία, όταν την περίοδο των Χριστουγέννων το ποσοστό ήταν στο 10%.

Παράλληλα, η Goldman Sachs αναμένει προσέλευση στελεχών στο γραφείο κοντά στο 20% τις επόμενες ημέρες, σε σύνολο 6.000 εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται στην Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Σε μία περίοδο που η Μεγάλη Βρετανία εξέρχεται σταδιακά από το τρίτο κύμα της πανδημίας και τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπισή της, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος προετοιμάζεται και καλεί τα στελέχη του πίσω στα γραφεία. Στον αντίποδα αρκετοί εργοδότες εξακολουθούν να υποστηρίζουν το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασία.

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να κατανοήσουν τις ανάγκες των στελεχών τους, καθώς και το πλαίσιο, εν μέσω πανδημίας, που θα συμβάλει στην ποιοτικότερη και αποδοτικότερη εργασία τους», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ερευνητικής εταιρίας Leesman, προσθέτοντας πως «το θέμα δεν είναι άσπρο  ή μαύρο, υπάρχει και το γκρι, το οποίο συνιστά ένα υβριδικό μοντέλο που συνδυάζει τις δύο επιλογές».

Η αγορά των ακινήτων δέχθηκε με ικανοποίηση την είδηση της επιστροφής των τραπεζιτών στα γραφεία τους. Χθες, άλλωστε, ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι από τις 12 Απριλίου θα ανοίξουν ξανά το λιανεμπόριο, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια και οι παμπ, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την ανάκαμψη όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και της ψυχολογίας της αγοράς.  Ένας ουρανοξύστης 37 ορόφων στην καρδιά του Λονδίνου διατίθεται προς πώληση έναντι 1,8 δισ. λιρών, ήτοι 2,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Telegraph. Αυτή η τιμή ρεκόρ για τα δεδομένα της πόλης, θα αποτελέσει βαρόμετρο για το τί μέλλει γενέσθαι στην αγορά κατά την αποδρομή της πανδημίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ