Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Toshiba: Πρoσφορά εξαγοράς ύψους 20 δισ. δολαρίων από την CVC

Toshiba /Πηγή: AP
Toshiba /Πηγή: AP

Προσφορά εξαγοράς της ιαπωνικής Toshiba, ύψους 20 δισ. δολαρίων, φέρεται να κατέθεσε το βρετανικό επενδυτικό fund, CVC Capital Partners, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στην περίπτωση που η συμφωνία ολοκληρωθεί με επιτυχία, η πληγείσα από σωρεία σκανδάλων τα τελευταία χρόνια Toshiba θα μπορέσει να επικεντρωθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλες βασικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η δημοσιοποίηση της πληροφορίας είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Toshiba στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ενώ αντίθετα οι εισηγμένες στη Wall Street μετοχές της κατέγραψαν κέρδη 20%.

Η προσφορά της CVC επιβεβαιώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της Toshiba, Νομπουάκι Κουρουματάνι, που αποκάλυψε ότι θα συζητηθεί σε προσεχές διοικητικό συμβούλιο.

Ο ιαπωνικός κολοσσός παλεύει τα τελευταία χρόνια να ανακάμψει ύστερα από πλήθος σκανδάλων λογιστικών παρατυπιών που έπληξαν το γόητρο της και στοίχισαν αρκετά δισ. στον ισολογισμό της. Ταυτόχρονα σοβαρό πλήγμα υπέστη και από τις απώλειες της μονάδας πυρηνικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες διεθνών μέσων, ότι η CVC φέρεται να μην αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων επενδυτών στο τελικό σχήμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ