Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

EMA για AstraZeneca: Πιθανή αλλά πολύ σπάνια η παρενέργεια θρόμβωσης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 μπορεί να δημιουργήσει ως σπάνια παρενέργεια ασυνήθιστους θρόμβους στο αίμα, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η Επιτροπή Ασφαλείας του ΕΜΑ κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη των περιστατικών αλλά και λαμβάνωντας υπόψιν της συμβουλές από μία ομάδα ειδικών.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΜΑ υπενθύμισε τόσο στους επαγγελματίες υγείας αλλά και σε όλους τους πολίτες που έχουν χορηγηθεί το συγκεκριμένο εμβόλιο να βρίσκονται σε επιφυλακή, για την πιθανότητα εμφάνισης ασυνήθιστων θρομβώσεων για περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, οι περισσότερες περιπτώσεις θρομβώσεων έχουν καταγραφεί σε γυναίκες κάτω των 60 ετών. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου.

Οσοι έχουν λάβει το εμβόλιο πρέπει να ζητήσουν ιατρική βοήθεια αμέσως εάν εμφανίσουν συμπτώματα αυτού του συνδυασμού θρόμβων αίματος και χαμηλών αιμοπεταλίων.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, ο αναφερόμενος συνδυασμός θρόμβων αίματος και χαμηλών αιμοπεταλίων είναι πολύ σπάνιος και τα συνολικά οφέλη του εμβολίου στην πρόληψη του COVID-19 υπερτερούν των κινδύνων παρενεργειών.
 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ