Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Την καθιέρωση ψηφιακής στερλίνας εξετάζει η Βρετανία

Στερλίνα
Πηγή: Pixabay

Τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα συντονίσει το έργο για την ενδεχόμενη καθιέρωση μίας «ψηφιακής στερλίνας», ανακοίνωσαν η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) και το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι η όποια «ψηφιακή στερλίνα» θα είναι μία νέα μορφή ψηφιακού χρήματος που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και θα συνυπάρχει με τα μετρητά και τις τραπεζικές καταθέσεις.  

Η κυβέρνηση και η ΒοΕ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για την καθιέρωση ψηφιακού νομίσματος στη Βρετανία και θα κάνουν ευρεία διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους για να συζητήσουν τα οφέλη, τους κινδύνους και τα πρακτικά ζητήματα ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

Η ανακοίνωση δρομολογήθηκε για να συμπέσει με την έναρξη της βρετανικής εβδομάδας χρηματοπιστωτικής καινοτομίας, στο πλαίσιο της οποίας ο υπουργός Οικονομικών, Rishi Sunak, έκανε ομιλία.

«Το όραμά μας είναι ένας πιο ανοιχτός, πιο πράσινος και πιο τεχνολογικά προηγμένος τομέας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Η Βρετανία είναι ήδη γνωστή για το ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία της καινοτομίας, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε περαιτέρω», δήλωσε ο υπουργός.

«Τα βήματα που περιέγραψα σήμερα, να ενισχύσουμε τις εταιρείες χρηματοπιστωτικής καινοτομίας, να επεκτείνουμε τα όρια της ψηφιακής χρηματοδότησης και να κάνουμε τις χρηματοπιστωτικές αγορές μας πιο αποδοτικές, θα μας δώσουν ώθηση στο μέλλον. Και αν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το εξαιρετικό δυναμικό της τεχνολογίας, θα εμπεδώσουμε τη θέση της Βρετανίας ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από yahoo.finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ