Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μέρκελ: Κατά της εξομοίωσης όσων έχουν κάνει τεστ κορονοϊού και όσων έχουν εμβολιαστεί

Ανγκελα Μέρκελ / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η καγκελάριος Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα να μην εξομοιωθούν στη σημερινή συζήτηση ομοσπονδίας-κρατιδίων σχετικά με την επιστροφή των ελευθεριών όσοι έχουν κάνει τεστ με εκείνους οι οποίο έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.  

Η Μέρκελ τόνισε σε σημερινή διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) η οποία έγινε πριν από τη διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, ότι «αυτό που ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ. Η ασφάλεια του εμβολιασμού είναι πολύ πιο ισχυρή από την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό. Επομένως δεν μπορούν να εξομοιωθούν».

Τα αποσπάσματα των συνομιλιών στο προεδρείο του CDU δημοσιεύτηκαν πρώτα από την εφημερίδα «Bild» σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).  

Σύμφωνα πάντα με συμμετάσχοντες στις διαδικτυακές συζητήσεις του προεδρείου του CDU, ο πρόεδρος του κόμματος Άρμιν Λάσετ έκανε λόγο στην αρχή «για τη θετική εξέλιξη των εμβολιασμών».  

Κατά την «Bild» ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε στη διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματός του ότι «οι κανόνες για την τήρηση της απόστασης και τις υποχρεωτικής μάσκας θα πρέπει να διατηρηθούν έως ότου επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Είναι επίσης μεγάλη πρόκληση η προώθηση του εμβολιασμού μεταξύ προσφύγων και μεταναστών».  

Η δε εντεταλμένη για θέματα Μετανάστευσης της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, αναφέρθηκε διεξοδικά «στα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται στην προσέγγιση των προσφύγων και των μεταναστών σχετικά με το θέμα του κορονοϊού, διότι δεν λειτουργεί με συμβατικούς τρόπους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ