Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

To Brexit συνεχίζει να πληγώνει τη Βρετανία - H JP Morgan αποσύρει κεφάλαια 200 δισ. από το Σίτι

JP Morgan / Πηγή: A{

Στη δεύτερη μεγάλη μεταφορά περιουσιακών της στοιχείων από τη Βρετανία στη Γερμανία, μετά το Σεπτέμβριο του 2020, προχωρά η JPMorgan Chase & Co. λόγω του Brexit.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Αμερικανική τράπεζα επεκτείνει περαιτέρω τον ισολογισμό της κατά 180 δισεκατομμύρια ευρώ (216 δις δολάρια) στη Φρανκφούρτη, μετά τα 244 δις ευρώ πέρυσι, καθώς προσαρμόζεται σε μια Ευρώπη μετά το Brexit. 

Η JPMorgan ηγείται πολλών αμερικανικών εμπορικών και επενδυτικών τραπεζών της Wall Street που μεταβιβάζουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από το Σίτι του Λονδίνου στην Φρανκφούρτη, η οποία μετατρέπεται στο νέο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης μετά το Brexit.

Η Αμερικανική τράπεζα σκοπεύει να ολοκληρώσει την μεταφορά των περιουσιακών της στοιχείων στη Γερμανία ως το τέλος του 2021 ενώ την ακολουθούν οι  Goldman Sachs Group Inc., Citigroup Inc., UBS Group AG και Standard Chartered Plc. 
Εκτιμάται, ότι μετά το Brexit η Βρετανία έχει χάσει περίπου 900 δισεκατομμύρια λίρες (1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια) περιουσιακών στοιχείων και έχει απωλέσει περίπου 7.500 θέσεις εργασίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ