Νέα
  • ΓΔ: 888.26 +0.62%
  • Τζίρος: 65,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση της απασχόλησης - Αντικίνητρο τα υψηλά επιδόματα ανεργίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν / Πηγή: AP
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν / Πηγή: AP

Η δημιουργία θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε απρόσμενα τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, πιθανόν λόγω έλλειψης ανταπόκρισης από το εργατικό δυναμικό που δυσκολεύει τις επιχειρήσεις να καλύψουν την αυξανόμενη με υψηλούς ρυθμούς ζήτηση καθώς η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση, τα οποία έδειξαν μεγάλη πτώση των προσωρινών θέσεων εργασίας καθώς και μειώσεις στη μεταποίηση και το λιανικό εμπόριο, μπορεί να εντείνουν την κριτική για τα γενναιόδωρα επιδόματα ανεργίας. 

Τα επιδόματα αυτά έχουν αυξηθεί από την κυβέρνηση κατά 300 δολάρια την εβδομάδα και είναι υψηλότερα από τους κατώτατους μισθούς που ισχύουν για τις περισσότερες θέσεις απασχόλησης. Στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης της οικονομίας για τον κορονοϊό, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, η διάρκεια των επιδομάτων αυτών παρατάθηκε. 

Οι μισθωτοί, εκτός του αγροτικού τομέα, αυξήθηκαν κατά μόνο 266.000 τον περασμένο μήνα, ενώ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, είχαν αυξηθεί κατά 770.000, με αποτέλεσμα η συνολική απασχόληση να είναι κατά 8,2 εκατ. θέσεις εργασιας χαμηλότερη σε σχέση με το υψηλό του Φεβρουαρίου 2020. 

Τα στοιχεία για την απασχόληση κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επηρεάσουν τις προσδοκίες ότι η οικονομία εισήλθε με ισχυρή δυναμική στο δεύτερο τρίμηνο και είναι σε τροχιά να επιτύχει φέτος την καλύτερη επίδοση σχεδόν 40ετίας. 

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ