Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alitalia: Νέο πακέτο στήριξης 100 εκατ. για τον πτωχευμένο αερομεταφορέα

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Νέα οικονομική ενίσχυση ύψους 100 εκατ. ευρώ βρίσκεται προ των πυλών από την κυβέρνηση Ντράγκι, προκειμένου να σώσει τον πτωχευμένο κρατικό αερομεταφορέα της χώρας, την Alitalia.

Η κυβέρνηση Ντράγκι έχει ήδη διαθέσει 50 εκατ ευρώ για να πληρώσει τους μισθούς του αερομεταφορέα τον Απρίλιο, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των απλήρωτων εργαζομένων της που διαδήλωσαν στους δρόμους της Ρώμης και στο αεροδρόμιο Fiumicino. Με το ποσό αυτό η εταιρεία αποπλήρωσε το 50% των μισθών των 11.000 υπαλλήλων της.

Οι συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία μιας διάδοχης αεροπορικής εταιρείας που θα πάρει τη θέση της Alitalia και θα επονομαστεί Italia Trasporto Aereo SpA ή ITA – βρίσκονται ακόμη σε αδιέξοδο. Η ΕΕ απαιτεί σαφή διαχωρισμό μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων και του προσωπικού της Alitalia και την αντικατάστασή του με μια νέα εταιρεία η ίδρυση της οποίας ωστόσο αναβλήθηκε από τον Απρίλιο έως την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλος της Alitalia Fabio Lazzerini.

Η νέα οικονομική ενίσχυση θεωρείται αρκετή για να  μπορέσει η εταιρεία να «πετάξει» τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Alitalia συνεχίζει να εκτελεί πτήσεις, αν και βρίσκεται σε καθεστώς εποπτείας από το 2017. Το γεγονός ωστόσο ότι η εταιρεία επιβιώνει εδώ και χρόνια χάρη στα χρήματα του κρατικού ταμείου έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, με την κυβέρνηση να αρνείται να απαντήσει στις επικριτικές δηλώσεις της αντιπολίτευσης.   
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ