Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ντράγκι: Πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στον τουρισμό - Θα αυξηθούν οι Covid-Τested πτήσεις

Μάριο Ντράγκι
Μάριο Ντράγκι / Πηγή: AP

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σήμερα στη βουλή της Ρώμης, αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης και της ανάκαμψης του τουριστικού τομέα.

«Πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στον τουρισμό, όσο πιο σύντομα γίνεται» τόνισε, προσθέτοντας ότι η χώρα του θα διαθέσει εννέα δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών της επιχειρήσεων.

«Θα αυξήσουμε τον αριθμό των πτήσεων «covid tested». Σε ότι αφορά, δε, τις χώρες της G7- ιδίως τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιαπωνία - θα ευνοηθεί η είσοδος τουριστών στην Iταλία, χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβάτες θα παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού», δήλωσε ο Ντράγκι.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να μπορέσουν να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς και οι επιχειρήσεις που οργανώνουν γαμήλιες τελετές, ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε ότι το όλο θέμα θα συζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα. Υπενθύμισε, τέλος, ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη διαθέσει διακόσια εκατομμύρια ευρώ, για την αρωγή του όλου τομέα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ