Νέα
  • ΓΔ: 910.34 +0.25%
  • Τζίρος: 41,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γκέιτς: Το ειδύλλιο με υπάλληλο της Microsoft, η αποχώρηση από το ΔΣ και η σχέση με τον Επστάιν

Ο Μπιλ Γκέιτς
Ο Μπιλ Γκέιτς / Φωτογραφία: AP Images

Η Microsoft έκανε έρευνα για τη σχέση του συνιδρυτή της, Μπιλ Γκέιτς, με μία υπάλληλο πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, μετά την ενημέρωση που είχε το 2019 σχετικά με την προσπάθειά του να αρχίσει μία ρομαντική σχέση με αυτή.

Το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε το θέμα και έκανε μία «ενδελεχή έρευνα» με τη βοήθεια δικηγορικής εταιρείας, δήλωσε η Microsoft. Η έρευνα δεν κατέληξε στο δια ταύτα, επειδή ο Γκέιτς είχε παραιτηθεί, πριν την ολοκλήρωσή της, ανέφερε η Microsoft.  

«Η Microsoft έγινε δέκτης ανησυχίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 ότι ο Μπιλ Γκέιτς επεδίωξε να ξεκινήσει μία στενή σχέση με υπάλληλο της εταιρείας το 2000», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: «Μία επιτροπή του Δ.Σ. εξέτασε την ανησυχία, με τη βοήθεια μίας εξωτερικής δικηγορικής εταιρείας, για τη διεξαγωγή αναλυτικής έρευνας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Microsoft προσέφερε μεγάλη στήριξη στην υπάλληλο που ήγειρε την ανησυχία».

Νωρίτερα, το Dow Jones ανέφερε ότι οι διευθυντές της Microsoft θεώρησαν ως ανάρμοστη τη σχέση του Γκέιτς με τη γυναίκα υπάλληλο και αποφάσισε πέρυσι ότι έπρεπε να παραιτηθεί από το Δ.Σ., επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Ο Γκέιτς είχε δηλώσει πέρυσι τον Μάρτιο ότι παραιτείτο από το Δ.Σ. για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο φιλανθρωπικό του έργο. Ο Γκέιτς δεν ήταν, ούτως ή άλλως, ενεργός στην καθημερινή διαχείριση της Microsoft από το 2008, είχε αναφέρει τότε η εταιρεία.

Eκπρόσωπος του Γκέιτς: Καμία σχέση με το ειδύλλιο η αποχώρησή του από το Δ.Σ. της Microsoft 

Ο δισεκατομμυριούχος ήταν συνιδρυτής της Micosoft το 1975 και διευθύνων σύμβουλος έως το 2000, τη χρονιά που ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμά τους, ενώ ήταν πρόεδρος της εταιρείας έως τον Φεβρουάριο του 2014.

Εκπρόσωπος του Γκέιτς δήλωσε ότι η απόφασή του να φύγει από το Δ.Σ. δεν έχει καμία σχέση με το ρομαντικό ειδύλλιο με την υπάλληλο. «Υπήρξε μία σχέση σχεδόν πριν από 20 χρόνια που έληξε φιλικά», είπε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η απόφασή του να φύγει από το Δ.Σ. δεν σχετιζόταν καθόλου με το θέμα αυτό».

Intel: Παραίτηση του επικεφαλής της για σχέση με υπάλληλο της εταιρείας

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich, παραιτήθηκε μετά την ενημέρωση του Δ.Σ. της εταιρείας ότι είχε συναινετική σχέση με υφιστάμενή του, παρά το ότι αυτή είχε τελειώσει πριν από χρόνια και προηγήθηκε του διορισμού του στην κορυφαία θέση της εταιρείας. Το Δ.Σ. της Intel έκανε έρευνες, τόσο εσωτερικά όσο και μέσω εξωτερικών συμβούλων για να επιβεβαιώσει ότι παραβιάστηκαν οι πολιτικές της εταιρείας και προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση τον Ιούνιο του 2018.

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους αυτό τον μήνα μετά από 27 χρόνια γάμου. Πολλά δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και κάποια το Σαββατοκύριακο, ανέφεραν ότι η Μελίντα Γκέιτς είχε εκφράσει ανησυχίες για τις σχέσεις του συζύγου της με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Επστάιν.

Δημοσίευμα των NYT για επαφές του Γκέιτς με τον Επστάιν

Οι New York Times είχαν γράψει το 2019, ότι ο Γκέιτς είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τον Επστάιν και μία φορά παρέμεινε έως αργά στον πύργο του τελευταίου στη Νέα Υόρκη. Ο Επστάιν είχε πεθάνει πριν από δύο μήνες στη φυλακή, ενώ περίμενε τη δίκη του.

Η εκπρόσωπος του Γκέιτς αρνήθηκε τις πληροφορίες αυτές. Ο χαρακτηρισμός των συναντήσεων του με τον Επστάιν και άλλους σχετικά με τη φιλανθρωπία δεν είναι ακριβής, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι φήμες και οι εικασίες γύρω από το διαζύγιο του Γκέιτς γίνονται όλο και πιο παράλογες».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ