Νέα
  • ΓΔ: 882.68 +0.53%
  • Τζίρος: 21,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τόκιο: Με 10.000 θεατές θα διεξαχθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες / Πηγή: Pixabay
Ολυμπιακοί Αγώνες / Πηγή: Pixabay

Οι διοργανωτές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσαν πως θα μπορούν μέχρι και 10.000 θεατές να βρεθούν σε ένα στάδιο. Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει ότι σε κάθε αθλητικό χώρο θα επιτρέπεται να καλυφθεί έως το 50% της χωρητικότητας του και ο αριθμός των φιλάθλων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους 10.000 συνολικά. Ωστόσο είναι πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί, έαν αυξηθεί το ιικό φορτίο.

Σημειώνεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα είναι μόνο κάτοικοι της Ιαπωνίας, καθώς η χώρα δεν θα δεχτεί ξένους επισκέπτες, λόγω της πανδημίας.

Τα υγειονομικά μέτρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι θεατές που θα βρεθούν στα στάδια του Τόκιο θα είναι υποχρεωμένοι να φοράνε συνεχώς μάσκα, ενώ δεν θα επιτρέπονται οι φωνές και οι πανηγυρισμοί. Για τη μεταφορά προς τους αγωνιστικούς χώρους θα ισχύσουν αυστηροί κανόνες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο θεατής θα πρέπει να επιστρέψει αμέσως στο σπίτι του. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν υπάρχει απόφαση για το εάν οι θεατές θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί ή να διαθέτουν αρνητικό τεστ. 

Η οριστική απόφαση ελήφθη ύστερα από συνάντηση εκπροσώπων της ιαπωνικής κυβέρνησης, της Οργανωτικής Επιτροπής, της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής και της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ