Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Φάρμακο για την αρθρίτιδα έλαβε έγκριση να χορηγείται σε ασθενείς με κορονοϊό

Την έγκριση για να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, το φάρμακο Actemra της Roche για τη θεραπεία κατά του κορονοϊού σε ασθενείς που νοσηλεύονται, έδωσαν οι Αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Το φάρμακο που χορηγείται μέχρι σήμερα σε ασθενείς με αρθρίτιδα διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί και κατά του κορονοϊού, με την Αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) να εκδίδει εκτάκτως άδεια χορήγησης για το Actemra σε ενήλικες και παιδιά που νοσηλεύονται με κορονοϊό.

Σχεδόν από την αρχή της πανδημίας στις ΗΠΑ, το φάρμακο χορηγείται αποκλειστικά σε πολύ βαριά νοσούντες από κορονοϊό ως συμπληρωματική χρήση.
Τώρα έλαβε και επίσημα άδεια να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών που λαμβάνουν συστημικά κορτικοστεροειδή και χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο, μη επεμβατικό ή επεμβατικό μηχανικό αέρα, ανέφερε η FDA, προσθέτοντας ότι οι μελέτες έδειξαν ότι το Actemra βοήθησε στη μείωση του κινδύνου θανάτου και στην ταχεία ανάρρωση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ