Νέα
  • ΓΔ: 863.41 +0.42%
  • Τζίρος: 63,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Brexit: Συνεχίζεται ο εμπορικός «πόλεμος» ΕΕ - Βρετανίας για τις εξαγωγές απο την Β. Ιρλανδία

Συνεχίζεται ο άτυπος εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΕΕ και Μ. Βρετανίας, με τις Βρυξέλλες να μην έχουν ακόμη απαντήσει σε πρόταση του Λονδίνου, για περαιτέρω παράταση της περιόδου χάριτος στις  εμπορικές συναλλαγές και συγκεκριμένα σε μερικά είδη διατροφής, που μετακινούνται από τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Νομίζουμε ότι προτείναμε μία λογική πρόταση, κάτι το οποίο είναι πραγματικά μετριοπαθές, ενώ επεξεργαζόμαστε μία μακροπρόθεσμη λύση. Αισιοδοξώ ότι κατά τις επόμενες λίγες ημέρες, αυτές οι τεχνικές συζητήσεις θα το διασφαλίσουν αυτό με την ΕΕ» δήλωσε ο Μπράντον Λιούις αρμόδιος υπουργός για τη Βόρεια Ιρλανδία στο ραδιόφωνο Times Radio.

«Πλησιάζουμε πολύ κοντά στην καταληκτική προθεσμία τώρα και δεν έχουμε ακόμη ακούσει κάτι επίσημο από την ΕΕ. Είναι αναγκαίο να μας απαντήσουν. Ελπίζω ότι θα το πράξουν με θετικό τρόπο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η παρούσα περίοδος χάριτος απαλλάσσει τους ελέγχους στα βρετανικά λουκάνικα, αλλά και σε άλλα κατεψυγμένα κρέατα που μετακινούνται από τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ τελειώνει στις 30 Ιουνίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ