Νέα
  • ΓΔ: 851.2 -1.82%
  • Τζίρος: 109,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η τιμή της Tesla και η περιοχή της φούσκας

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η τιμή μετοχής της Tesla είναι πολύ υψηλή και και σε περιοχή... φούσκας σε σύγκριση με τις επιδόσεις της, αναφέρει ο Vitali Kalesnik, συνεργάτης και επικεφαλής έρευνας στο ευρωπαϊκό κομμάτι της Research Affiliates.

«Ενώ η Tesla είναι μια μεγάλη εταιρεία, η μετοχή της δείχνει πολύ ισχυρά σημάδια υπερτίμησης», δήλωσε ο Kalesnik στο «Squawk Box» του CNBC, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτόνομη οδήγηση.

Η τιμή της μετοχής της Tesla υποχώρησε σχεδόν 6,5% τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης διαπραγματεύονταν στα 653,25, ενισχυμένη κατά 0,5%. Η αξία κεφαλαιοποίησης της εταιρείας εκτιμάται αυτή τη στιγμή στα 616 δισεκατομμύρια δολάρια, τιμή η οποία είναι μεγαλύτερη από την συνολική αξία  κεφαλαιοποίησης των 9 μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η Kalesnik πιστεύει ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής της Tesla είναι πολύ υψηλή, δεδομένων των πωλήσεων, του αριθμού παραγωγής οχημάτων και άλλων βασικών στοιχείων. «Όταν εξετάζουμε τις παραμέτρους, βάσει των οποίων πρέπει να αιτιολογήσουμε, απαιτούνται πολύ "επιθετικές" υποθέσεις», είπε.

Τα περιθώρια κέρδους της Tesla είναι «σε μεγάλο βαθμό ισοδύναμα» με τον υπόλοιπο κλάδο και ο Kalesnik υποστηρίζει ότι αυτό σημαίνει πως «η τρέχουσα αποτίμηση της Tesla βρίσκεται στην περιοχή της φούσκας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ