Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ryanair: Ζημιές 273 εκατ. ευρώ το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου λόγω της πανδημίας

Ryanair: Η πανδημία δημιουργεί νέες ευκαιρίες για όσους επιβιώσουν
Πηγή: AP

Ζημιές ύψους 273 εκατ. ευρώ κατέγραψε το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα «δύσκολο» περιβάλλον λόγω της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ενδέχεται έως το τέλος του έτους να σημειώσει περεταίρω ζημία καθώς υπάρχει αβεβαιότητα ως προς τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Η ιρλανδική αεροπορική κατέγραψε το διάστημα αυτό ζημίες, καθώς οι πτήσεις είχαν ακυρωθεί το Πάσχα λόγω των lockdown και τα ευρωπαϊκά κράτη κινήθηκαν με μεγάλη επιφύλαξη ως προς τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Συγκριτικά, όπως αναφέρει το CNBC, η αεροπορική είχε ανακοινώσει ζημιές 185 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα λειτουργικά κόστη αυξήθηκαν, επιδεινώνοντας τον ισολογισμό της εταιρείας. Στο 12μηνο μέχρι τον Ιούνιο τα κόστη αυξήθηκαν κατά 116% κυρίως λόγω των καυσίμων και των χρεώσεων αεροδρομίων και πτήσεων.

Πάντως, ο CEO Michael O’ Leary αναμένει αύξηση της επιβατικής κίνησης τις επόμενες εβδομάδες, από τα 5 εκατ. τον Ιούνιο σε σχεδόν 9 εκατ. επιβάτες τον Ιούλιο και πάνω από 10 εκατ. τον Αύγουστο, «αρκεί να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα λόγω Covid στην Ευρώπη».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ