Νέα
  • ΓΔ: 894.33 +0.25%
  • Τζίρος: 76,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Google: Οι ιδρυτές έχουν πουλήσει μετοχές άνω του 1 δισ. δολαρίων σε 3 μήνες

O Larry Page και o Sergey Brin / Πηγή: AP, φωτογραφία αρχείου
O Larry Page και o Sergey Brin / Πηγή: AP, φωτογραφία αρχείου

Οι ιδρυτές της Google και μέτοχοι πλειοψηφίας στη μητρική Alphabet, Larry Page και Sergey Brin, έχουν πουλήσει μετοχές συνολικής αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων τους τελευταίους 3 μήνες, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Συγκεκριμένα, από τον Μάιο μέχρι και σήμερα, οι πωλήσεις του Brin υπερβαίνουν τα 610 εκατ. δολάρια και του Πέιτζ τα 462 εκατ. δολάρια. Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο επιχειρηματίες πουλούν μέρος των μετοχών τους, το 2017 είχαν προβεί σε παρόμοιες τακτικές.

Σε άνοδο οι μετοχές της Google

Οι μετοχές της εταιρείας κινούνται σε ανοδική τροχιά. Μάλιστα οι μετοχές Class A της Alphabet κατέγραψαν άνοδο άνω του 50%, ξεπερνώντας ακόμα και εκείνες των Amazon και Apple. Παράλληλα η Google ανακοίνωσε σημαντικά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Οι αποχωρήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο Page αποσύρθηκε από το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου της Alphabet στα τέλη του 2019, παραδίδοντας τα ηνία στον Sundar Pichai. Ομοίως και ο Brin αποχώρησε από τη θέση του προέδρου και ο ρόλος του καταργήθηκε.

Ο Page and ο Brin ίδρυσαν την Google το 1998 και πλέον παραμένουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο αθροιστικά και οι δύο επιχειρηματίες κατέχουν το 51% των μετοχών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα και αν συγκαταλέγονται στην λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, οι δύο τους έχουν κρατήσει αρκετά χαμηλό προφίλ, περιορίζοντας τις δημόσιες εμφανίσεις τους, σε αντίθεση με τους υπολοίπους δισεκατομμυριούχους της Silicon Valley.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ