Νέα
  • ΓΔ: 912.81 +0.40%
  • Τζίρος: 123,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Netflix: Πλουσιότερος κατά 225 εκατ. δολάρια έγινε ο Ριντ Χέιστινγκς

Ο Ριντ Χέιστινγκς του Netflix
Ο Ριντ Χέιστινγκς του Netflix / Πηγή: AP

Πλουσιότερος κατά 225 εκατ. δολάρια από πώληση μετοχών έγινε σήμερα ο Ριντ Χέιστινγκς, ένας από τους δημιουργούς του Netflix, ανεβάζοντας το ποσό που έχει κερδίσει φέτος από πωλήσεις μετοχών στα 616 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το Bloomberg, ο Χέιστινγκς το 2020 έχει συγκεντρώσει τόσα μετρητά που θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδα παραγωγής και των τεσσάρων σεζόν του «The Crown», των έξι σεζόν του «Peaky Blinders» ή το ισοδύναμο των περίπου 4,7 εκατ. συνδρομών στο Netflix, με βάση το μέσο μηνιαίο κόστος συνδρομής.

Ο Χέιστινγκς, ο συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια, έχει δει την περιουσία του να αυξάνεται φέτος κατά περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 6,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire’s Index, γεγονός που τον τοποθετεί στη θέση 120 της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Η τιμή της μετοχής του Netflix έχει αυξηθεί κατά 63% το 2020, καθώς η υπηρεσία προσέθεσε 28,1 εκατομμύρια νέους συνδρομητές τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, λόγω της αυξημένης ζήτησης για ψυχαγωγία στο σπίτι κατά τη διάρκεια των lockdown. Ο Χέιστινγκς, 60 ετών, ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση τεχνολογίας, την Pure Software, το 1991, προτού δημιουργήσει το Netflix με τον συνάδελφό του στην Pure, Μαρκ Ράντολφ.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ