Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: «Ξεμένει» από ενέργεια και επαναλειτουργεί τα εργοστάσια άνθρακα

Η μεγάλη και ξαφνική αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου ανάγκασε την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να επαναλειτουργήσει τις τελευταίες εβδομάδες τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.

Η Βρετανία, μετά τις σοβαρές ελλείψεις σε προϊόντα αντιμετωπίζει σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα τροφοδοσίας με την κυβέρνηση να αναγκάζεται να επαναφέρει σε λειτουργία τα εργοστάσια άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, παρά την αρχική απόφαση για οριστικό κλείσιμό τους τον Οκτώβριο του 2024.

Την κίνηση αυτή, ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της τροφοδοσίας, μετά την κατακόρυφη αύξηση του φυσικού αερίου στη Βρετανία στις αρχές του χρόνου, ανακοίνωσε η ενεργειακή εταιρεία Drax κάνοντας λόγο για μια εποχή «κατά την οποία το ενεργειακό σύστημα βρίσκεται υπό σημαντική πίεση».

Η εταιρεία, η οποία λειτουργεί τον μεγαλύτερο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Γιορκάιρ, είχε ξεκινήσει φέτος τη μετάβαση από τον άνθρακα στη βιομάζα.

Στην παρούσα φάση η παραγωγή ενέργειας από άνθρακα θα μορούσε να συνεχιστεί εφόσον είναι απαραίτητο, δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος Will Gardiner στους Financial Times.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ