Νέα
  • ΓΔ: 1015.41 -0.01%
  • Τζίρος: 32,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ifo: Σε χαμηλό 5 μηνών ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία - Ο ρόλος των εκλογών

Έξαρση του κορονοϊού στη Γερμανία / Πηγή: AP
Έξαρση του κορονοϊού στη Γερμανία / Πηγή: AP

Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία φαίνεται ότι επηρέασαν και τον δείκτη οικονομικού κλίματος ο οποίος βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifo, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 98,8 μονάδες από 99,6 μονάδες τον Αύγουστο, αντί εκτίμησης αναλυτών για 99 μονάδες. Σημειώνεται πως πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα όπου ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης κινείται πτωτικά.

Ο δείκτης προσδοκιών ανήλθε στις 97,3 μονάδες από 97,8 μονάδες τον Αύγουστο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για 96,5 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συγκυριών έπεσε στις 100,4 μονάδες έναντι 101,4 μονάδων τον Αύγουστο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για μέτρηση στις 101,8 μονάδες.

Στη σχετική ανακοίνωση, το Ifo υπογραμμίζει πως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα της βιομηχανίας επιδεινώθηκαν για τον τρέχοντα μήνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ