Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το ράλι στις τιμές πετρελαίου στο επίκεντο των συνομιλιών ΗΠΑ - Σ. Αραβίας

Τα ενεργειακά και το ράλι στις τιμές του πετρελαίου είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας με υψηλόβαθμο σύμβουλο του προέδρου Τζο Μπάιντεν να  υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης μέσω της σταθερότητας των τιμών πετρελαίου.

Μέσα στη βδομάδα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για να συζητήσουν το ζήτημα του πετρελαίου, με δεδομένη την αύξηση των διεθνών τιμών.

Όπως τόνισε η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι «ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και η ομάδα του τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών υποστήριξης της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, στις συναντήσεις που είχαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα».

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μιλούν στους διεθνούς συνεργάτες τους, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΠΕΚ, για τη σημασία των ανταγωνιστικών αγορών στον καθορισμό των τιμών», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ανακοινώσει ότι οι συνθήκες αυτές συμπεριλαμβάνουν τη διάθεση περισσότερου πετρελαίου στην αγορά, αλλά και τον τερματισμό της αύξησης των ενεργειακών τιμών, ώστε να βοηθηθεί η οικονομική ανάκαμψη από την COVID-19.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι του, συμπεριλαμβανομένων και άλλων χωρών, μεταξύ αυτών και της Ρωσίας, που συγκροτούν τον ΟΠΕΚ+, αναμένεται να τηρήσουν μία συμφωνία για την προσθήκη 400.000 βαρελιών ημερησίως στην παραγωγή τους για το μήνα Νοέμβριο.

Η τιμή του Brent έφτασε χθες, Πέμπτη, στα 78,52 δολάρια το βαρέλι, πλησιάζοντας σχεδόν το υψηλότερο επίπεδο τριετίας, με τη μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ να βρίσκεται περίπου ένα δολάριο υψηλότερα από την τιμή που είχε πριν από ένα χρόνο.

Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και η απειλή του πληθωρισμού σε μία σειρά καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών απειλούν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάκαμψη, που αποτελεί ουσιαστική πολιτική και οικονομική προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ