Νέα
  • ΓΔ: 908.13 +1.01%
  • Τζίρος: 93,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα μετά την κατάρρευση 12 παρόχων

Διάδρομος 400kV
Πηγή: admie.gr

Βαθαίνει επικίνδυνα η ενεργειακή κρίση στη Βρετανία μετά την κατάρρευση δύο ακόμη εταιρειών (παρόχων)  ενέργειας με πάνω από 250.000 πελάτες, γεγονός που οδηγεί σε ενεργειακή ασφυξία τη χώρα καθώς 12 επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εταιρείες ενέργειας Pure Planet και Colorado Energy που υποστηρίζονται από την BP, ανακοίνωσαν ότι βγήκαν εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοικοκυριών που αναγκάστηκαν να αλλάξουν προμηθευτή από τις αρχές Αυγούστου σε πάνω  2 εκατομμύρια. 

Τους προηγούμενους μήνες άλλες 9 εταιρείες έριξαν «κανόνι» στην αγορά ενέργειας ανάμεσά τους οι Utility Point, People’s Energy, PfP Energy, MoneyPlus Energy και HubEnergy που έκλεισαν μόνο τις τελευταίες εβδομάδες.

Η άνευ προηγουμένου αστάθεια στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου την περασμένη εβδομάδα πρόσθεσε στην πίεση που ήδη ασκείται στους παρόχους καθώς η αύξηση των τιμών τους ωθεί σε σημείο οριακής κρίσης. 

Ο υπουργός Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Κουάσι Κουάρτενγκ προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι περισσότεροι προμηθευτές πιθανότατα θα αποσυρθούν. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι η κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο.

Η ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Ofgem ανακοίνωσε ότι όλοι οι πελάτες των δύο προμηθευτών θα μεταφερθούν σε νέες εταιρείες γεγονός που επίσης προκαλεί προβλήματα καθώς η εύρεση εταιρείας αντικαταστάτη γίνεται πιο δύσκολη γιατί οι μεγάλοι προμηθευτές έχουν ήδη αποκτήσει τεράστιο πελατολόγιο το οποίο αδυνατούν να καλύψουν χωρίς οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση.

Η τιμή του φυσικού αερίου στη Βρετανία έχει τετραπλασιαστεί φέτος καθώς πολλοί μικροί προμηθευτές πρέπει να αγοράζουν ακριβό αέριο και ρεύμα στην αγορά. Ταυτόχρονα, δεν μπορούν να μεταβιβάσουν το μεγαλύτερο μέρος αυτού του πρόσθετου κόστους στους πελάτες λόγω των σταθερών συμβάσεων και του κρατικού ανώτατου ορίου τιμών για ορισμένα τιμολόγια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ