Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βάιντμαν: Την παραίτησή του στο τέλος του έτους προανήγγειλε το "γεράκι" της ΕΚΤ

Jens Weidmann
AP Photo

Την παραίτησή του από πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) στο τέλος του έτους ανακοίνωσε ο Γενς Βάιντμαν, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι περισσότερο από 10 χρόνια είναι ένα καλό χρονικό διάστημα για αλλαγής σελίδας – για τη Μπούντεσμπανκ, αλλά και για μένα προσωρικά», ανέφερε σε επιστολή του προς το προσωπικό της κεντρικής τράπεζας.

Ο Βάιντμαν είναι επικεφαλής της Μπούτεσμπανκ από το 2011, όταν είχε κορυφωθεί η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη. Γνωστός για τις συντηρητικές απόψεις του σχετικά με τη νομισματική πολιτική, ήταν ο κύριος εκφραστής των απόψεων των «γερακιών» στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

Μιλώντας σήμερα για την πολιτική της ΕΚΤ, ο Βάιντμαν  αναφέρθηκε στο σταθεροποιητικό ρόλο της νομισματικής πολιτικής της κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τόνισε την πρόσφατη απόφασή της για έναν «συμμετρικό, πιο ξεκάθαρο στόχο για τον πληθωρισμό».

«Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις παράπλευρες επιπτώσεις και ιδιαίτερα στους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», πρόσθεσε.

Η δήλωση της Λαγκάρντ

H πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εξήρε την αφοσίωση και τη διάθεση του Βάιντμαν να αναζητεί συμβιβασμούς.

«Σέβομαι την απόφαση του Γενς Βάιντμαν να παραιτηθεί από τη θέση του ως πρόεδρος της γερμανικής Μπούντεσμπανκ στο τέλος του έτους, μετά από περισσότερο από 10 χρόνια υπηρεσίας, αλλά επίσης λυπάμαι τρομερά. Ο Γενς είναι καλός προσωπικός φίλος, στην αφοσίωση του οποίου μπορούσα πάντα να στηριχτώ», τόνισε.  

Με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ