Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κύπρος: Στερεύουν από καύσιμα τα Κατεχόμενα λόγω της τουρκικής λίρας

κατεχόμενα
Πηγή: Eurokinissi

Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα αντιμετωπίζουν στα Κατεχόμενα καθώς δύο εταιρείες, η Altınbaş και η K-Pet, ανακοίνωσαν ότι σταματούν από σήμερα την πώληση καυσίμων και γκαζιού.

Σύμφωνα με το Κυπριακό πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες οι πωλήσεις τους είναι ζημιογόνες και σταματούν τη διάθεση καυσίμων όταν αδειάσουν οι αποθήκες των βενζινάδικών τους.

 Ο πρόεδρος του συνδέσμου βενζινοπωλών, Λεβέντ Τσιαγντάλ ανάφερε ότι μετά την τελευταία αύξηση στα καύσιμα, η συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας μειώθηκε ξανά και οι προμηθευτές καυσίμων ζητούν νέα αύξηση στις τιμές πώλησης για να καλύψουν τη διαφορά με το δολάριο.

Σημείωσε δε ότι σε σύγκριση με την Δημοκρατία της Κύπρου, όπου η τιμή της βενζίνης εξακολουθεί να είναι φτηνή αλλά και προιόντων όπως γάλα και κρέας στα Κατεχόμενα είναι απλησίαστα.

Η τιμή πώλησης του γκαζιού των 11 κιλών, αναφέρεται επίσης, ξεκινά από 107 τουρκικές λίρες αλλά και πάλι οι δύο εταιρείες θεωρούν ότι «πωλούν στη ζημιά τους» και σταματάν τις πωλήσεις ζητώντας νέα αύξηση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ