Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ελον Μασκ: Προσεχώς... τρισεκατομμυριούχος με «όχημα» την Tesla

Ελον Μασκ / Πηγή: AP
Ελον Μασκ / Πηγή: AP

Ταβάνι είναι ο ουρανός (ή μάλλον το διάστημα) για τον Ελον Μασκ, ο οπoίος θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Morgan Stanley.

Το Bloomberg μάλιστα υποστηρίζει -με ένα γράφημα- πως η περιουσία του Μασκ να εκτοξευτεί κι άλλο, αφήνοντας δεύτερο τον μέχρι πρότινος πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, Τζεφ Μπέζος.

Μάλιστα το «όχημα» που θα τον εκτοξεύσει στην κορυφή δεν θα είναι η Space X -όπως αναμενόταν- αλλά η Tesla, με το απόλυτο  «υπερόπλο» Model 3. Το συγκεκριμένο μοντέλο βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων οχημάτων στην Ευρώπη για τον μήνα Σεπτέμβριο, μια πρωτιά που την παίρνει για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το Model 3 της Tesla

Πρόσφατα, η Hertz ανακοίνωσε την παραγγελία 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όλα από την Tesla, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου για την ηλεκτροκίνηση του στόλου ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων της.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και θα αποφέρει έσοδα περίπου 4,2 δισ. δολαρίων στην Tesla. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων πετυχαίνουν συνήθως μεγάλες εκπτώσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το Model 3 θα πωληθεί σε τιμή κοντά στα επίπεδα της λιανικής του.

Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων θα γίνουν εντός των επόμενων 14 μηνών, ενώ οι πελάτες της Hertz θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla, με την Hertz να δημιουργεί επίσης τη δική της υποδομή για φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ