Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλία: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,8% - Σε σταδιακή ανάκαμψη η οικονομία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανάπτυξη 2,6% στο γ΄ τρίμηνο του 2021 κατέγραψε η ιταλική οικονομία σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, υψηλότερα ποσοστά απ ότι αναμενόταν με την ανάκαμψη να σταθεροποιείται μετά τη βαθιά ύφεση.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε 3,8%. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για τριμηνιαία ανάπτυξη 2% και για ετήσια 3%.

Η οικονομία έχει ανεβάσει ταχύτητα από την άνοιξη και μετά, καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι έχει καταργήσει τους περιορισμούς στις δραστηριότητες και στις μετακινήσεις, ως απάντηση στη μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό.

Η ανάπτυξη του β΄ τριμήνου επιβεβαιώθηκε στο 2,7% σε τριμηνιαία βάση, ενώ η ετήσια ανάπτυξη αναθεωρήθηκε στο 17% σε σχέση με το προηγουμένως ανακοινωθέν 17,2%.

Η άνοδος που σημειώθηκε σε ετήσια βάση, αντανακλά την βαθιά ύφεση της δραστηριότητας που σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο εξαιτίας των lockdowns.

Για το 2021, η κυβέρνηση επισήμως προβλέπει ανάκαμψη του ΑΕΠ 6% αυτό το έτος, αλλά ο Ντράγκι τόνισε χθες πως μετά και τα τελευταία στοιχεία, αναμένει τώρα η ανάπτυξη να διαμορφωθεί υψηλότερα από αυτό το ποσοστό.

Η στατιστική υπηρεσία Istat, τόνισε πως η ισχυρή εγχώρια ζήτηση και οι εξαγωγές, συνέβαλαν από κοινού στην ανάπτυξη του ΑΕΠ στο τρίμηνο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ