Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fiat - PSA: Στη γραμμή τερματισμού το mega deal

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

 

Λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού... βρίσκεται η συμφωνία των Fiat Chrysler Automobiles NV και PSA, καθώς αύριο αναμένεται να δοθεί τέλος στο επιχειρηματικό «δράμα» που διήρκεσε δύο χρόνια. Οι επενδυτές θα κληθούν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, να εγκρίνουν μια συγχώνευση από την οποία θα συσταθεί η Stellantis, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Να σημειωθεί πως λίγες ημέρες πριν οι Βρυξέλλες ενέκριναν σήμερα τη συγχώνευση των γαλλικών εταιριών PSA και της ιταλοαμερικανικής Fiat Chrysler, υπό τον όρο της δέσμευσης των δύο εταιριών να διατηρήσουν τον ανταγωνισμό στα μικρά επαγγελματικά οχήματα.

Fiat Chrysler και PSA εκτιμούν ότι μέσα από τη συγχώνευση θα καταφέρουν να ανταγωνιστούν ισχυρές εταιρείες του κλάδου όπως η Volkswagen και η Toyota και θα ενισχύσουν τη θέση τους στη νέα αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις δύο εταιρείας δεν έχει σημαντική παρουσία στον κλάδο των πολυτελών αυτοκινήτων και στην τεράστια αγορά της Κίνας.

Η συνένωση δυνάμεων των PSA και FCA αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης στον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανίας βάσει όγκου και της τρίτης μεγαλύτερης βάσει του κύκλου εργασιών, συγκεντρώνοντας υπό μία σκέπη εμβληματικά εμπορικά σήματα όπως Peugeot, Citroën, Opel, Jeep, Alfa Romeo και Maserati.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ