Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fed: Αρχίζει τη μείωση των αγορών ομολόγων από το Νοέμβριο

Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ
Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ

H Fed ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει τη μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων από τον Νοέμβριο με στόχο να τις σταματήσει μέσα στο 2022, αλλά επέμεινε στην άποψή της ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα αποδειχθεί «προσωρινός» και άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα απαιτήσει μία γρήγορη αύξηση των επιτοκίων.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι δυσκολίες στην προσφορά (στην εφοδιαστική αλυσίδα) αυξάνουν τους πληθωριστικούς κινδύνους, λέγοντας ότι οι παράγοντες αυτοί «αναμένεται να είναι προσωρινοί», αλλά θα πρέπει να υποχωρήσουν για να υπάρξει η αναμενόμενη πτώση του πληθωρισμού.

Μία μικρή αλλαγή στη διατύπωση του ανακοινωθέντος της Fed δείχνει ότι οι αξιωματούχοι της θεωρούν ότι η διαδικασία αποκλιμάκωσης των προβλημάτων στην προσφορά θα διαρκέσει περισσότερο.

«Η Fed άρχισε την απόσυρση της χαλαρής πολιτικής σήμερα, καθώς ανακοίνωσε τη σταδιακή κατάργηση του QE, όπως αναμενόταν ευρύτερα», δήλωσε οικονομολόγος της CIBC Econoimics, προσθέτοντας: «Η Fed θα μειώσει από το Νοέμβριο τον μηνιαίο ρυθμό καθαρών αγορών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου κατά 10 δισ. δολάρια και των καθαρών αγορών τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων κατά 5 δισ. δολάρια, που σημαίνει τον τερματισμό τους στα μέσα του 2022, ανοίγοντας την πόρτα για την πρόβλεψή μας για δύο αυξήσεις επιτοκίων στο δεύτερο εξάμηνο του 2022».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ