Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητεί κατάπαυση του πυρός στην Αιθιοπία

Πηγή: AP
Πηγή: ΑΡ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά του ανησυχία» απέναντι στην κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Αιθιοπία και ζήτησε την κατάπαυση του πυρός.

Τα μέλη του Συμβουλίου ζητούν «να τερματιστούν οι εχθροπραξίες και μια μόνιμη εκεχειρία να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», επισημαίνουν σε κοινή δήλωση που ανέγνωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Μεξικανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Χουάν Ραμόν. Ζητούν επίσης «τη δημιουργία συνθηκών για την έναρξη εθνικού διαλόγου στην Αιθιοπία στον οποίο θα μετέχουν όλες οι πλευρές προκειμένου να επιλυθεί η κρίση».

Το Συμβούλιο κάλεσε επίσης τις εμπλεκόμενες πλευρές «να απόσχουν από την εμπρηστική ρητορική μίσους και την υποκίνηση στη βία και τον διχασμό».

Μια δημόσια συνεδρίαση του συμβουλίου, που είχε προγραμματιστεί σήμερα, αναβλήθηκε για τη Δευτέρα.

Ωστόσο οι 15 χώρες μέλη, που πάσχιζαν μέχρι τώρα να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση, εξέδωσαν αυτή τη δήλωση την ώρα που, έπειτα από έναν χρόνο πολέμου, οι αντάρτες της επαρχίας Τιγκράι απειλούν πλέον να βαδίσουν προς την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ