Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ποιοι σχεδιάζουν την αύξηση της Αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα

Την απόσυρση των Αμερικανικών στρατευμάτων από την Τουρκία και την μεταφορά τους στην Ελλάδα ώστε να αυξηθεί η αμερικανική παρουσία, προτείνει το Εβραϊκό Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA).

Συγκεκριμένα αναφέρει σε έκθεση του, ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται περίπου ως η φυσική λύση για την ενίσχυση των αμερικανικών θέσεων καθώς προσφέρει "εναλλακτικές σε περίπτωση κατάρρευσης των Αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Με λίγα λόγια προτείνεται ένα plan B σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης των σχέσεων με την Άγκυρα για το οποίο οι ΗΠΑ προετοιμάζονται ήδη.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Ανάμεσα σε αυτά που προτείνει το JINSA, είναι η μεταφορά τουλάχιστον δύο αντιτορπιλικών Arleigh Burke από την Ισπανία και τη μεταστάθμευση τους σε λιμάνια της Ελλάδας, ώστε να γίνει πιο ορατή η αμερικανική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης το ινστιτούτο αναφέρει την ανάγκη ανάπτυξης δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, αεροπορίας, ειδικών δυνάμεων και ακτοφυλακής, "μέσα από πρόσθετες, συχνά υποβαθμισμένες ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, περιλαμβανομένων- αλλά όχι περιορισμένων- στην Αλεξανδρούπολη και στις αεροπορικές βάσεις στη Λάρισα και στο Στεφανοβίκειο”.

Επίσης, προτείνεται ο ελλιμενισμός πλοίων εκστρατείας και μεταφορών στη Σούδα, ώστε να μπορεί να γίνεται ταχύτατα η μεταφορά δυνάμεων και υλικών στην Ανατ. Μεσόγειο. Επιπλέον, ζητείται να εντάσσονται στις δυνάμεις κρούσης των αμερικανικών αεροπλανοφόρων ελληνικές ναυτικές δυνάμεις καθώς και από άλλες συμμαχικές χώρες.

Τέλος, μια από τις πιο ριζοσπαστικές προτάσεις αφορά στην τοποθέτηση ραντάρ και αντιαεροπορικών συστημάτων για την κάλυψη της Ελλάδας και της Κύπρου. Μάλιστα οι συντάκτες της μελέτης υποδεικνύουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis Ashore.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ