Νέα
  • ΓΔ: 860.26 -0.01%
  • Τζίρος: 15,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Pfizer: Αίτημα για κατ΄επείγουσα έγκριση του χαπιού για τον covid από την ΕΜΑ

Pfizer / Πηγή: AP Newsroom
Pfizer / Πηγή: AP Newsroom

Αίτημα για κατ επείγουσα έγκριση του πειραματικού αντιιικού χαπιού της για τη θεραπεία του COVID-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, θα υποβάλλει η φαρμακοβιομηχανία Pfizer.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Wirtschaftswoche, η οποία επικαλείται πηγές κοντά στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και την εταιρεία ο λόγος είναι ότι η ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν σχεδιάζει να αγοράσει το φάρμακο της Pfizer.

«Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επαφή με την Pfizer σχετικά με μια πιθανή προμήθεια του αντιιικού φαρμάκου Paxlovid», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου σύμφωνα με το Wirtschaftswoche.

Η Pfizer είπε ότι το χάπι μειώνει κατά 89% την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου για ενήλικες που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Η εταιρεία έχει ζητήσει έγκριση και από τις αμερικανικές αρχές. Ανέφερε ότι ολοκλήρωσε την υποβολή της αίτησής της στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να λάβει την κατεπείγουσα έγκριση χρήσης (EUA) του φαρμάκου Paxlovid. Μεταξύ άλλων υπέβαλε και δεδομένα από την κλινική δοκιμή του φαρμάκου.

Το χάπι αυτό ενδέχεται να είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας αφού μπορεί να χορηγηθεί στο σπίτι, στην αρχή της νόσησης, ως θεραπεία που θα βοηθούσε να αποφευχθούν οι νοσηλείες και οι θάνατοι. Θα μπορούσε επίσης να μετατραπεί σε σημαντικό εργαλείο σε χώρες και περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε εμβόλια ή με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ