Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός: Ανοιχτή η ανανέωση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού μόνο με 3η δόση

Ημερομηνία λήξης θα έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όσους δεν κάνουν την 3η δόση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει να τεθεί «ημερομηνία λήξης» απαιτώντας την ενισχυτική δόση του εμβολίου για να είναι έγκυρο το Covid pass της ΕΕ.

Το σενάριο που φαίνεται να επικρατεί είναι να ανανεώνεται το πιστοποιητικό εφόσον χορηγηθεί η τρίτη δόση εντός εννέα μηνών μετά τον πλήρη εμβολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euractiv, η πρόταση της Κομισιόν βρίσκεται σε διυπηρεσιακή διαβούλευση και θα παρουσιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την τρέχουσα πρόταση, το πιστοποιητικό θα λήγει εννέα μήνες μετά τη χορήγηση της τελευταίας δόσης εμβολίου για τον COVID-19. Προηγουμένως είχε προταθεί να χορηγείται η ενισχυτική δόση δώδεκα μήνες μετά την τελευταία δόση.

Η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου επιβεβαίωσε χθες το βράδυ ότι θα υποβάλει αργότερα αυτή την εβδομάδα νέες προτάσεις για την ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται η πρόταση για προσαρμογές στο ψηφιακό πάσο για τον COVID.

Να σημειωθεί επίσης ότι την Τετάρτη αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια μη δεσμευτική σύσταση για τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Αν και πολλές χώρες έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας, μέτρα που μπορούν να λάβουν μεμονωμένες χώρες επηρεάζουν τους ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.  Η Αυστρία, για παράδειγμα, έχει ήδη εισαγάγει νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ως μέρος του lockdown της, που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ