Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Κακοπληρωτής ο Elon Mask - 20% χαμηλότεροι οι μισθοί στη Γερμανία

Tesla
Tesla / Πηγή: AP

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της Tesla στο εργοστάσιο του Βρανδεμβούργου θα αμείβονται κατά 20% λιγότερο από τις συλλογικές συμβάσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών στη Γερμανία.

Στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο θα απασχολούνται 12.000 άνθρωποι όμως μέχρι στιγμής, έχει προσληφθεί μόλις το 1/6 του συνόλου κι αυτό γιατί οι μισθοί που προσφέρει η εταιρεία είναι περίπου στα 1.550 ευρώ καθαρά, όταν οι συλλογικές συμβάσεις προβλέπουν το ποσό αυτό να είναι περίπου στα 2.100 ευρω.

Η Tesla, επίσης, φαίνεται πως δεν ενστερνίζεται τα συμβατικά γερμανικά συμβόλαια. Αντιθέτως, προσφέρει πακέτα με δικαιώματα προαίρεσης μετοχών και μπόνους αντί για προκαθορισμένες αποδοχές διακοπών.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Elon Musk είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τη γερμανική νομοθεσία. Με επιστολή του στις γερμανικές αρχές είχε κάνει λόγο για περίπλοκες απαιτήσεις σχεδιασμού οι οποίες δεν συμμορφώνονται με την επείγουσα ανάγκη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι εργαζόμενοι πάντως στο εργοστάσιο τηςTesla απαντούν με εκλογή και συγκρότηση συμβουλίου για την εκπροσώπησή τους στην επιχείρηση ενώ εν αναμονή βρίσκεται και το μεγαλύτερο βιομηχανικό σωματείο στη Γερμανία το IG Metall.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ